12 juli 2024

Plezier + trots met Jeu de boules

Deze maand stond in het teken van verschillende jeu de boules toernooien. In Megen werd dinsdag 2 juli gestreden om het Megense  kampioenschap. Woensdag 3 juli traden de spelers van de Megen, Haren en Macharen in het strijdperk. Helaas werkte het weer niet mee, na een volledige ronde moest er besloten worden het boulen te staken. Binnen ging het verder natuurlijk met de bekende broodjeslunch en diverse spelletjes. Omdat er toch een Jeu de Boule winnaar moest komen, moest het team dat in de ronde met 13 – 0 had gewonnen tegen elkaar sjoelen. Met hetzelfde fanatisme werd er gesjoeld. Rein van Hoorn werd derde, Ben van Dorst uit Haren eindigde als tweede en de duidelijke winnaar werd Paul van der Hoven uit Macharen.Volgend jaar revanche!

Niet alleen bij jeu de boules werd gestreden, ook de laddergolf titel stond op het spel. Er waren veel deelnemers maar er was een duidelijke winnaar, Corrie van Dieten, met vijf keer precies 21 punten in 29 beurten overklaste zij alle tegenstanders.

Jeu de Boules, georganiseerd door KBO-kring Oss.

Woensdag 10 en donderdag 11 juli kwamen de KBO boulers uit de gehele gemeente bij elkaar op de accommodatie van de petanque vereniging Boules de Boeuf. Donderdags hadden de Megense boulers zich opgegeven. Een gezellige dag met enerverende partijtjes petanque. De Megenaren lieten zich van hun beste kant zien. Van de 75 spelers werden zij eerste en derde. Riekie van Hoorn was de allerbeste speler en beste dame van de dag, Mattie Heemskerk eindigde op de derde plaats. Hulde voor onze Megenaren.